Förpackning av gräsfiber för en grönare framtid

FrontPac introducerar nu den gröna nyheten gräsfiberförpackningar. Materialet tillverkas av minst 40 % grässtrå i en extremt energisparande process där mindre än två liter vatten per ton förbrukas (jämfört med flera tusen liter vatten per ton för trämassa) – dessutom är de helt fria från kemikalier.

Har ni en produkt med tydligt miljöfokus? Vill ert företag signalera att ni bryr er om miljön? Oavsett anledning så är gräsfröförpackningarna ett utmärkt val för att visa att ni – tillsammans med oss på FrontPac – tar ansvar för en mer hållbar (grönare) framtid.

Låter det intressant? Kontakta oss idag på +46 40-691 40 00 eller mejla till info@frontpac.se

Danska företaget DSV Frø:

”Vi letade efter ett miljövänligt material”

En av FrontPacs första kunder att använda sig av det nya gräsfibermaterialet är danska företaget DSV Frø som producerar och säljer en stor variation av fröer till den danska marknaden. Läs om deras tankar bakom beslutet att välja det nya förpackningsmaterialet nedan.

Vilken typ av förpackning letade ni efter?
Vi letade efter ett miljövänligt material eftersom vi arbetar med naturen. Naturen är vår främsta källa för att tillverka våra produkter! Vår huvudsakliga produkt är gräs så matchningen med gräsfiber är perfekt.

Hur gick era tankar kring förpackningen?
Detta är en serie gröna och ekologiska produkter som måste stå ut i den hårda konkurrensen och stanna kvar i kundernas medvetande. Därför har vi designat en förpackning som signalerar ekologiskt och som kan stå ut i kontrast till de mer konservativa förpackningarna som finns på marknaden idag. Våra produkter ska tilltala dem som vågar tänka lite annorlunda.

Hur var det att ta fram de nya förpackningarna?
Det är så mycket att tänka på – mer än bara en platt PDF fylld med bilder och text. Men i slutändan är det värt det hårda arbetet eftersom det finns en tillfredsställelse i att hålla den slutliga fysiska produkten i din hand.

Tack till Charlotte Dalsgaard, Marknadskoordinator på DSV Frø, för text och material. Vill ni veta mer om DSV Frø så besök deras hemsida https://naturegrass.dk

Förpackning gräsfiber FrontPac
Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen