Soft touch – en ny lack till din förpackning med unik känsla

FrontPac erbjuder flertalet olika lacker till din förpackning. Några exempel är UV-lack, drip-off effekter och lack med apelsinskalskänsla. Det senaste tillskottet är ”soft touch” vilket precis som namnet antyder ger din förpackning en nästan sammetslen känsla med matt finish.

Denna typ av lack passar bra till exempelvis konsumentförpackningar. Effektlacken gör att förpackningen sticker ut från mängden både visuellt och när kunden tar i förpackningen. Då produktens förpackning ofta är dess enda säljare i butikshyllan är det fördelaktigt om förpackningen väcker ett intresse hos kunden och därmed lockar till köp.

En annan produktkategori där soft touch är populär är bag-in-box. Även här råder det stor konkurrens på butikshyllan och det är därför viktigt att förpackningen skiljer sig från mängden. På en bag-in-box kan soft touch exempelvis användas för att framhäva vissa områden på förpackningen vilket i kontrast med en glansig lack ger både en visuell effekt och en effekt när kunden tar i förpackningen.

förpackning soft touch
Bag-in-box förpackning med soft touch och kontrasterande bokstäver i foil. 

Vill du veta hur du kan ge din förpackning ett unikt utseende som får den att sticka ut ur mängden och väcker ett intresse hos din målgrupp? Tveka inte att kontakta oss!

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen