Ny take away- förpackning med unika egenskaper

FrontPac har tagit fram en ny take away – förpackning med unika egenskaper som underlättar både för restaurang och kund. Den mest särskiljande egenskapen är att flera lådor kan staplas ovanpå varandra och bäras i ett handtag. Take away – lådan testas i veckan av den italienska restaurangen La Greppia i Lomma när de donerar 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus.

Fler restauranger satsar på take away

Det är tufft för landets restauranger till följd av covid-19 pandemin och fler restauranger satsar på take away. Förpackningen har därför väckt ett intresse från flera håll berättar Martin Enocson som är VD på FrontPac och initiativtagaren bakom projektet. Ett av de företag som testat lådan är Eatery, en högklassig restaurangkedja i Stockholm som i förra veckan kört en kampanj där de kör ut mat med Taxi Stockholm till företag. Piloten föll väl ut och nu förbereder Eatery en bredare lansering säger en nöjd Peter Erlandsson, VD på Eatery Sverige.  

– Deras utmaning är att maten ska komma ut varm till kunderna och då hjälper vår wellförpackning till att hålla värmen och den är enkel att hantera och packa. Dessutom slipper de returhantering av plastbackar som annars används. Flera lådor kan enkelt staplas ovanpå varandra och bäras in av chauffören i bara ett handtag, berättar Martin Enocson.

Take away – lådan testas tillsammans med La Greppia

Den italienska restaurangen La Greppia i Lomma ser fördelarna med take away-lådan och väljer att använda denna när de ska donera 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus. En matleverans av denna storlek kan ge vissa logistiska problem och är därför ett utmärkt tillfälle att testa en lösning där de inte behöver bära varje förpackning för sig.   

– Lådorna var enkla att montera ihop och hantera, menar Babak Ghassemali en av delägarna på La Greppia. Om du någon gång vikt ihop en pizzalåda så är denna precis lika enkel att montera, säger han.

la greppia frontpac take away

Babak Ghassemali, delägare av La Greppia

En take away- låda med unika egenskaper

Take away – lådan är konstruerad av Linnea Bondesson som är förpackningskonstruktör på FrontPac. Hon är van vid att omvandla idéer till färdiga förpackningar.

– Det som är unikt och en stor fördel med take away-lådorna är att de kan staplas flera stycken på varandra och bäras i ett handtag. De är dessutom konstruerade så att det går snabbt och enkelt att vika ihop dem till en färdig låda. Det är möjligt att anpassa lådan efter kundens behov, så som önskad storlek på lådan samt materialtjocklek utifrån hur tunga maträtterna är. Lådan är självklart hållbart producerad och helt återvinningsbar, berättar Linnea Bondesson.

take away frontpac

Vill du veta mer om take away – lådan? Tveka inte att kontakta oss:

info@frontpac.se

040 – 691 40 00

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen