Mönsterskyddat pizza-svep erbjuder ett hållbart alternativ till plastpåsen

Med den nya skatten på plastpåsar finns det ett ekonomiskt argument, utöver hänsyn till miljön, att byta ut plastpåsarna mot ett mer miljövänligt alternativ.

pizza-svep FrontPac

Under en lunch på en lokal pizzeria väcks idén om ett alternativt sätt att bära med sig pizzalådor och tillbehör hem, utan att behöva använda plast. Martin Enocson, VD på FrontPac tar idén vidare till Linnea Bondesson, förpackningskonstruktör på FrontPac som skapar ett mönsterskyddat pizza-svep.

”Med pizza-svepet kan kunden på ett miljömässigt hållbart sätt bära med sig pizzalådor och samtliga tillbehör i en hand. Pizza-svepet är enkelt att använda både för restaurang och kund och går att återvinna i befintliga retursystem” berättar Linnea Bondesson.

Svepet tillverkas i Sverige med lokala råvaror från Norden. Naturmaterial behåller pizzans värme, utan att göra den degig vilket kan hända om pizzalådorna transporteras i en plastpåse. 

Pizza-svepet erbjuder även restaurangen en extra exponeringsyta som kan användas för att marknadsföra exempelvis varumärket.

”Det går att få ett valfritt tryck på svepet, hela ytan går att använda. Här kan restaurangen kommunicera exempelvis logotyp, kontaktuppgifter eller varför inte menyn till nästa beställning?” säger Martin Enocson.

Pizza-svep FrontPac

Låter det intressant? 
Här kan du ladda ner ett informationsblad om pizza-svepet:
Pizza-svep informationsblad

För mer information vänligen kontakta:
Sandra Lecke
sandra.lecke@frontpac.se
040 691 40 22

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen