Märkningar för förpackningar uppdateras – så påverkar det dig

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ändrar reglerna för märkning av förpackningar för att underlätta för konsumenterna. Detta innebär att de pappersförpackningar som produceras ska märkas med en särskild symbol. 

Förpackningar ska märkas efter hur de ska sorteras för återvinning. Motsvarande symbol ska finnas på motsvarande kärl på återvinningsstationer. För pappersförpackningar är det symbolen nedan som ska inkluderas någonstans på förpackningen. 

fti pappersförpackningar

Bildens rättigheter tillhör FTI. 

Mer information finns på FTIs hemsida: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen