FrontPac och Oppboga lanserar visir med hög kvalitet och säkerhet

Till följd av covid-19 har behovet av skyddsutrustning ökat. I England har en ny typ av visir med en betydande mindre mängd plast använts av bland annat NHS, vårdcentraler och tillverkningsindustrin. Nu lanserar FrontPac tillsammans med Oppboga denna typ av klimatsmarta skyddsvisir i Sverige.

Ett skyddsvisir bestående av mindre mängd plast är inte bara bättre för miljön utan kan även öka tillgängligheten då fler visir kan produceras utifrån en begränsad tillgång till plast.

En fördel med att minimera mängden plast i skyddsvisiren är att den stora efterfrågan av genomskinlig plast i kombination med en begränsad tillgång gör att tillverkningskostnaden blir hög. Istället används en större mängd FSC-märkt kartong vilken ger användaren en produkt med hög kvalitet och säkerhet samtidigt som den är klimatsmart. FSC-märkningen innebär att materialet härstammar från ett ansvarstagande skogsbruk som tar hänsyn till både miljö och människor. Oppboga jobbar ständigt med att hitta nya sätt att ersätta plast med kartong för att bidra till en bättre miljö.

Tillverkningen sker hos FrontPac
Visiren tillverkas in-house hos FrontPac i Arlöv. Närheten till kunderna i kombination med en stor kapacitet innebär att FrontPac kan tillverka en större volym och leverera denna snabbt även vid stor efterfrågan. Detta i kombination med de kostnadseffektiva materialvalen ger användaren en prisvärd produkt. Visiret är en engångsartikel som kasseras direkt efter användning. Detta ökar säkerheten då återanvändbara visir måste hanteras korrekt för att inte utgöra en fara för användaren.

FrontPacs visir är godkänt av arbetsmiljöverket och är unikt i sitt slag ur tre perspektiv; miljö, applicering och prissättning. Förutom plastfönstret så är visiret baserat på FSC certifierad cellulosa. Applicering är enkel då de är färdigmonterat vid leverans. Visiren produceras maskinellt och kostnadseffektivt vilket innebär att vi kan presentera ett visir till det lägsta priset på marknaden.

Vill du veta mer?

Här kan du ladda ner ett informationsblad om visiret:
FrontTego – Informationsblad

Pris

550 kr ex. moms för 50 stycken skyddsvisir. 

Kontakt/beställning
040 691 40 00
info@frontpac.se
info@fronttego.se

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen