Holy Smoke! Restaurangen som beger sig ut på Sverigeturné

För flera år sedan väcktes en idé om ett take away-koncept med kött men det var först i våras som idén utvecklades och blev till verklighet. Johan Fritzell berättar om den inte så självklara vägen från hobby till restaurangverksamhet och nu senast högkvalitativa köttleveranser runt om i Sverige.

En hobby som blev en succé

I Nyhamnsläge, en bit från Höganäs i nordvästra Skåne ligger Holy Smoke bbq. Restaurangen erbjuder förutom rökt kött av högsta kvalitet en unik atmosfär som drar tankarna till Texas, USA. Det var från början ingen självklarhet att öppna en restaurang berättar Johan Fritzell, vars hobby och passion för rökt kött med åren expanderats till den succé det är idag.

”Holy Smoke bbq började för tio år sedan som en hobby som spårade ur. Min passion för riktigt bra kött uppmärksammades av restauranger som ville att jag skulle börja röka kött till deras verksamheter” berättar Johan.

2014 började Holy Smoke bbq även att sälja mackor men det fanns en önskan hos gästerna att köpa alkohol till måltiden. Johan valde att utveckla verksamheten efter besökarnas önskemål och restaurangen var ett faktum trots att det aldrig var tanken från början. 2015 hade de sin stora invigning vilken blev en succé med 1500 besökare.

”Före invigningen hade vi endast öppet på lördagar på grund av det stora intresset valde vi att bygga ut verksamheten. Vi har öppet från midsommar till september och under högsäsongen kan det komma 900 besökare per dag vilket är väldigt roligt” berättar Johan.

Coronapandemin skakar restaurangbranschen

I våras i samband med coronapandemin blev framtiden desto osäkrare för landets restauranger och den stora frågan var om Holy Smoke bbq skulle bli lika välbesökt denna sommar som tidigare somrar. Idén om kött som take-away väcktes till liv igen hos Johan;  det kanske vore en bra idé att ta tag i det nu när världen står inför en förändring? 

”Idén om att kunna köpa en låda med vårt rökta kött med tillbehör väckte ett stort intresse över hela landet och vi insåg att vi behöver kunna flytta på oss, som en glassbil som delar ut kött”  berättar han.

På Blocket hittar Johan en kylbil, perfekt för ändamålet. De planerar en rutt på 200 mil med 24 stopp där de som beställer från restaurangen kan hämta upp sina varor. Innan planen kunde sättas i rullning behövdes en låda att packa kundernas varor i. Johan kommer i kontakt med FrontPac som gör om önskemålen till en färdig förpackning. Resultatet blir en matt, svart förpackning med restaurangens iögonfallande vita logotyp på locket och sidorna i en blänkande uv-lack. Förpackningen har handtag för att underlätta transporten och är exakt måttanpassad för att få ut det mesta av utrymmet i kylbilen. Förpackningen är dessutom återvinningsbar och hållbart producerad.

”Vi är glada över att kunna erbjuda en lyxig förpackning att leverera varorna i. Förutom att det är viktig att förpackningen är måttanpassad efter bilen är det ännu viktigare att den är av hög kvalitet och representerar vårt varumärke på ett önskvärt sätt. Kunden anstränger sig för att hämta våra varor och förpackningen ska vara mer än en låda, den ska ge kunden ett mervärde, vilket vi tycker att den lyckas med” berättar en nöjd Johan.

Bilder: Holy Smoke

Kontakt Holy Smoke bbq
Vi tackar Johan Fritzell för förtroendet och önskar honom lycka till med sina mobila köttleveranser! För mer information besök deras hemsida: Holy Smoke bbq

Vi hjälper dig med en unik förpackningslösning
Har du en idé som behöver en smart och säljande förpackningslösning?
Tveka inte att kontakta oss: 
info@frontpac.se
+46 40 691 40 00

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen