Mer hållbara förpackningar – FrontPac investerar i solceller

I vårt led att jobba med att minska vårt klimatavtryck tar vi nu steget och installerar solceller på vår industrifastighet i Arlöv. För FrontPac har det under många år varit naturligt att enbart använda el från vatten-, vind-, sol- och biobränsle för att minimera vår klimatpåverkan. Men nu väljer vi att satsa på egen produktion av el. Första steget som installeras under 2021 blir på 1500 kvm. Med den elbrist vi har i södra Sverige innebär denna investering att vi bidrar till att minska Sveriges behov att importera el från kontinenten motsvarande 100 ton mindre CO₂ per år.

FrontPacs VD Martin Enocson uttalar sig om strategin. ”Vi på FrontPac tillverkar förpackningar som passar in i den cirkulära ekonomin och därför är det alltid på vår agenda att göra vad vi kan för att minimera vårt klimatavtryck. Vi har till exempel flera som kört elbilar i många år. Vi har dessutom sedan ett antal år använt biogas för att driva produktionen och all spillvärme från produktionen används för att värma lokalerna.”

Denna investering kommer samtidigt som företaget satt in en helt ny wellpappmaskin i lokalerna och därmed dubblerat sin kapacitet att producera förpackningar. FrontPac har upplevt ett starkt år trots corona då flera produkter som ökat under denna tid förpackas i lådor från oss i Arlöv samtidigt som pappersbaserade förpackningar har ett uppsving. Idag sysselsätts ca 150 personer med att producera förpackningar och företaget har ambitiösa planer på fortsatt expansion.

Vid frågor kontakta:
VD Martin Enocson
martin.enocson@frontpac.se
+46 40 691 40 01

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta oss!

gillar du artikeln? Dela den gärna!

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Rulla till toppen