+46 40-691 40 00 — info@frontpac.se

FrontPac

Sedan 1982 har FrontPac tillverkat säljande och skyddande förpackningar i kartong och wellpapp. Att göra det med ett hållbart ansvarstagande har alltid varit naturligt för oss. Vi är en komplett förpackningsproducent, från papper på rulle via egen konvertering till färdig förpackning. Vi finns i Arlöv strax utanför Malmö och idag är vi cirka 160 anställda och har en omsättning på över 400 miljoner SEK. Genom att ha tillverkningen i Sverige har vi tillgång till ren energi, god kvalitet på pappersråvaror och kan därmed erbjuda förpackningar med lägsta koldioxidavtryck.

Med över 40 års expertis i ryggen erbjuder vi våra kunder en unik kompetens inom tryckta förpackningar i papp som har sin naturliga plats i ekosystemet, fullt återvinningsbara. Våra lösningar skapas av professionell personal som arbetat många år med att utveckla hållbara och kostnadseffektiva lösningar baserade på våra kunders behov. Hela processen sker in-house; från våra kreativa och lyhörda säljare och designers, via vår snabba men noggranna produktionspersonal, till våra flexibla logistiker som ser till att dina produkter hamnar precis där de ska.

För oss är alla kunder unika och viktiga. Vi har kunder inom alla områden – från små e-handelsföretagare till flera välkända märken inom exempelvis vin och vodka, bilindustrin, kosmetika och leksaker. Vi levererar förpackningar till över 30 länder där hälften av leveranserna sker utanför Sverige. Det är våra kunder som får oss att utvecklas och hela tiden bli bättre på det vi gör tack vare de höga krav som ställs på oss. 

 

FrontPacs historia

  • 1982 startade företaget och hette då SydPac. Då fanns vi i både Sverige och Danmark.
  • 1997 blev företaget uppköpt av våra nuvarande ägare, Esswell som är ett familjeägt bolag.
  • 2000 blev FrontPac den ledande producenten i Skandinavien.
  • 2003 fick vi egen produktion av wellpapp.
  • 2006 startade vi en fabrik i kina.
  • 2010 flyttades all verksamhet till Arlöv då en ny styrelse och ledning trädde i kraft inom bolaget.
  • Mellan 2010 och 2015 gjordes ett genomgripande investeringsprogram som innebar ny tryckpress, ny CTP, ny stans och även en in-line/kascheringsmaskin.
  • 2017 Förvärv av Gefle kartong och display.

FrontPac är engagerade i ett barnhem i Uganda som drivs av bland annat Emma Kock, en kvinna från Burlövs kommun med ett stort hjärta. På deras hemsida kan du läsa mer om Emmas arbete och barnens vardag.

Vill du veta mer om FrontPac?

Tveka inte att kontakta oss!
Rulla till toppen