+46 40-691 40 00 — info@frontpac.se

Vi tillverkar din förpackning in-house

Förpackningsdesign är vår passion och vårt mål är att tillsammans med dig skapa en förpackning som säljer. Därför tar vi i tätt samarbete med dig fram unika förpackningar som matchar såväl produktens förutsättningar som dina önskemål. 

Vi tar tillsammans med dig fram en unik förpackning och hjälper dig med valet av rätt material. Eftersom det finns många olika kvalitéer och tjocklekar utgår vi från vad din produkt kräver. Baserat på det material du väljer tar vår förpackningskonstruktör fram lämpliga förslag på förpackningslösningar som skyddar din produkt. I vårt offsettryckverk trycker vi i upp till sex färger med möjlighet att få fina effekter med hjälp av effektlack som kan vara matt, blankt eller knottrigt. 

Utöver detta erbjuder vi dig tillval i form av exempelvis prägling, foliering samt flertalet andra extrafunktioner. När du  adderar detaljer hjälper det din förpackning att stå ut ur mängden.

Slutligen har du som kund hos oss på FrontPac tillgång till vår logistikservice med lagerhållning.

Från idé till färdig förpackning

Förpackningsdesign

Våra förpackningsdesigners utvecklar i nära samarbete med dig en förpackning utifrån flertalet parametrar baserade på bland annat produktens egenskaper och varumärkets identitet. Några viktiga faktorer är visuellt intryck, känsla vid öppnandet, skydd av produkten, smidighet i användandet för både packare och slutkonsument och inte minst logistik. 

Har du en redan befintlig förpackning som du tycker behöver förbättras? Vi hjälper dig komplettera och utveckla denna så att den blir ännu mer hållbar, säljande och smart.

FEFCO

I förpackningsbranschen finns en standard som kallas FEFCO, vilken vi ofta arbetar med. Denna standard förenklar kommunikationen mellan dig och oss, och kan utgöra underlag vid konstruktionsarbetet. Det du då behöver ange är lådans modelltyp och storlek (L×B×H).

FEFCO International Fibreboard Casecode, innehåller alla FEFCO-låddesigner med kodnummer.

Våra material

Vi tillverkar förpackningar i wellpapp eller kartong. Gemensamt för båda materialtyperna är att vi har flertalet olika variationer av dessa med olika egenskaper för att möta just dina krav. Exempel på hur dessa skiljer sig är materialets styrka, tjocklek, ytkänsla, tryckbarhet, vithet och pris.

Vi erbjuder wellpappförpackningar tillverkade i följande tjocklekar:

  • C-well: 4mm

    B-well: 2,8mm

    E-well: 1,6mm

    F-well: 1,2mm

Vi erbjuder dessutom metalliska material som ovanpå wellpappen eller kartongen ger intressanta visuella effekter. Du kan läsa mer under effekter och tillval. 

Papper är ett mycket miljövänligt förpackningsmaterial och våra förpackningar kan enkelt återvinnas av dina kunder i befintliga retursystem.

Tryck

Vi fokuserar vår verksamhet på offsettryckt kartong eller wellpapp. Denna teknik ger samma höga tryckkvalité som en veckotidning med en finish som tål att hanteras i alla steg fram till slutanvändaren. I vår tryckpress har vi sex färgverk + ett lackverk vilka vi kan trycka med under samma genomkörning. Du kan exempelvis ha CMYK + två PMS-färger. De extra tryckverken kan bland annat användas för att ytterligare lyfta ditt tryck genom intressanta effektlacker som kan ge extra lyster och en slitstark yta.

Vi kan använda antingen vattenbaserad tryckfärg med vattenlack eller UV-baserad tryckfärg med UV-lack beroende på vilken typ av produkt som ska ligga i förpackningen.

Tryckpressen trycker i arkformaten 920×600 mm – 1620×1200 mm. 

Logistikservice

Logistik är en viktig del i produktionskedjan vilket vi självklart hjälper dig med om så behövs. Som kund hos oss har du tillgång till vår logistikservice med lagerhållning och därmed möjlighet till täta avrop för just-in-time leveranser. Du utnyttjar då volymfördelarna du får när du producerar stora upplagor.

Vi vet att det är viktigt för dig som kund att få din förpackning levererad i tid. Utifrån ditt behov gör vi vårt bästa för att anpassa vår produktion så att den uppfyller dina krav. 

Vill du veta mer om vår produktion?

Tveka inte att kontakta oss!
Rulla till toppen