+46 40-691 40 00 — info@frontpac.se

Effekter och tillval

För att ytterligare öka din förpacknings attraktionskraft eller användbarhet kan vi addera vissa element eller tekniker enligt listan nedan.

Har du en förpackning så har du din varumärkesbärare. Ibland kan det vara kul både för dig och för din kund om förpackningen har det där lilla extra. Med vårt utbud av effekter kan du höja attraktionskraften hos produkten så att kunden väljer just din produkt framför alla konkurrenters.

Utsmycka din förpackning med prägling

Produktionen har specialverktyg där vi kan prägla din förpackning vilket skapar en relief, vilket är en upphöjning/försänkning i materialet som du ser tydligt med ögat och känner med handen. Din Prägling kan ha vilken form som helst, och du kan exempelvis använda denna för att lyfta fram en logotyp eller något annat bildelement. Kombinera gärna detta med partiell UV-lack eller foliering för bästa effekt på din förpackning.

Skapa metalliska effekter på din förpackning

Metallisk folie är en effekt som vi lägger på trycklinern efter ordinarie tryck av din förpackning. Resultatet blir en metallisk yta med exempelvis guld eller silver. Kombinerar du detta med prägling ger det din förpackning en exklusiv känsla. 

Vi kan även utgå från ett tryckark som är helt silverfolierat. I en enda körning trycks detta med täckvitt där du inte vill att det ska glänsa. I kombination med de vanliga färgerna som sedan läggs på kan vi få fram olika effekter på olika placeringar på din förpackning. Slutresultatet blir att det kan se ut som vanligt fyrfärgstryck på vissa ställen samtidigt som andra kan bli metalliska i valfri färg. Du får en stor designfrihet och rätt använt kan du skapa riktigt intressanta effekter med denna teknik.

Om du önskar något extra speciellt har vi ett nära samarbete med exempelvis Uttenthal

Tryck på insidan av din förpackning

Önskar du tryck på både insida och utsida av din förpackning? Då ska din förpackning ha en tryckt insides liner. Med vår In-line maskin gör vi detta till dig på ett snyggt sätt. 

UV-lack

UV-lack ger en extra slitstark yta och mer lyster åt underliggande färger på din förpackning. Lacken kan också kombineras med en effektlack för att skapa en lackyta som är partiellt blank och partiellt matt eller knottrig. I samklang med rätt tryck ger det din förpackning mycket fina effekter.

Doftlack

Har du en produkt som du vill ska lukta exempelvis jordgubbe eller kanske stalldoft? Vi har specialfärger med över 100 dofter som reagerar när du skrapar dem.

Hologram på din förpackning

För att ytterligare skapa en tilldragande effekt kan vi fästa ett hologram på din förpackning.

Förpackning med fönster

Din kund vill gärna veta vad den får för pengarna. Med ett filmfönster avslöjas tillräckligt av förpackningens innehåll för att leda din kund till ett köpbeslut. Fönster finns i olika storlekar och tjocklekar. Du kan naturligtvis även välja att lämna ett öppet hål i din förpackning om konstruktionen tillåter detta. 

Förpackning med handtag

Ge din kund en extra positiv helhetsbild av din produkt genom att eliminera det potentiellt besvärliga momentet att bära hem produkten. Med hjälp av ett integrerat handtag underlättas både hemtransport och uppackning i butik. En oskriven regel är att om din förpackning mäter mer än 8 cm över greppytan ska denna ha handtag. Kunden kan då greppa din förpackning med en hand. 

Handtag kan byggas in i din konstruktion på flera olika sätt. Några exempel är i form av separata plasthandtag, inlimmade remmar, eller så integrerar vi den direkt i konstruktionen som ett hål att sticka in handen i.

Förslutningstejp

Vi kan applicera en dubbelhäftande tejp som möjliggör att dina förpackningar kan förslutas i packskedet. Hela förpackningen med undantag för locket är då ofta permanent limmad, och locket försluts med tejpen när lådan packas. Kombineras detta med rivtejp får du en mycket tidseffektiv konstruktion som är enkel att försluta för avsändaren och enkel att öppna för mottagaren.

Rivtejp

För att underlätta öppningsmomentet för dina kunder kan vi fästa en tejpremsa på insidan av förpackningen, i kombination med en rivkedja. Denna lösning används ofta i förpackningar som är permanent förslutna och inte ska kunna öppnas utan att det syns.

Förpackning med Microchip/RFID

Med den nya RFID-tekniken, som nu är på väg in i ett kommersiellt skede, kan du enkelt spåra varor och underlätta vid inventering. FrontPac har redan utrustningen för att kunna applicera detta i vår produktionsprocess. Vi har också ett stort nätverk med företag som ligger långt framme i denna utveckling.

Vill du veta mer om olika effekter och tillval?

Tveka inte att kontakta oss!
Rulla till toppen